Mer information om träffarna och klubbens övriga verksamhet hittar ni på:
http://goto.glocalnet.net/sennenvast/

bor du någon annan stans i Sverige får du gärna gå in på www.sshk.a.se/
under fliken aktiviteter kan du sen hitta ditt aktivitetsombud samt vad för träffar de har.

Sedan vår terminen 2007 är jag aktivitetsombud för svenska sennenhund klubbens söndags träffar här i Göteborgs området.
Sennenträffar anordnas i regi av Svenska Sennenhundklubben.
Alla som är medlemmar i klubben är välkomna att åka på landets alla träffar och det är gratis!
Vi har ca 1 träff i månaden med uppehåll under jul och sommar semestrarna, Vi försöker variera våra aktiviteter med allt från Drag, Lydnad, Ringträning, till Promenader med korv grillning mm.
Har ni idéer på vad mer vi kan hitta på får ni gärna kontakta mig. Eller om du har några frågor eller funderingar.

Aktivitetsombuden och medhjälparen jobbar helt ideellt för klubben och behöver inte vara proffs på området. Vi gör alltså detta på vår egen fritid och utan ersättning. Därför kan det ibland vara så att vi vet om saker som kunde göras bättre, men ingen av oss har för tillfället tid eller möjlighet att genomföra detta!

I undantagsfall kan vi ordna träffar där vi t.ex. hyr in instruktörer och behöver då ta betalt av deltagarna för att täcka träffens kostnader. Det meddelas i så fall redan i Sennenbladet och på hemsidorna där träffarna anslås. I övrigt är vi inga poliser som kollar medlemskort eller så på varje träff.

Söndagssträffarna försöker vi alltid hålla klockan 11:00 för att det ska vara lätt att komma ihåg. Vi har ungefär en träff i månaden förutom under jul- och sommaruppehåll. De kan variera väldigt mycket i fråga om vad vi gör! Ibland träffas vi bara för att gå en promenad och fika. Ibland visar vi efter egen förmåga vad man kan göra för aktiviteter med sin sennenhund, t.ex. drag eller tävlingslydnad. Ta alltid med hundgodis,vatten och vattenkopp till din hund samt en smarrig fikakorg eftersom vi alltid fikar gemensamt utomhus.

Vi försöker välja platser för träffarna där det bl.a. finns bra möjligheter till parkering. Därför blir det ofta platser där det även finns mycket andra helglediga människor, även de som inte är intresserade av hundar. Därför är det mycket viktigt att vi alla, som på träffen faktiskt representerar vår klubb och våra hundraser, visar hänsyn! Ha din hund kopplad om den inte är under full uppsikt och plocka naturligtvis upp efter den. Har du glömt hundpåse är det säkert någon av oss andra som kan ge dig en.

Även löptikar får delta på sennenträffar. Visa hänsyn och tala gärna om ifall din tik löper och håll dig lite ifrån hanarna! Självklart får du inte komma på träffen om din hund har en smittsam sjukdom t.ex. hosta eller ohyra.

Sennenträffarna är också ett ypperligt tillfälle för dem som funderar på att skaffa en sennenhund, att få stifta närmare bekantskap med raserna! Många uppfödare rekommenderar valpköpare att komma till oss och titta och prata med hundägare. Det är tacksamt om alla som är på träffen vill dela med sig av sina erfarenheter!

På Torsdagar har vi spontana träffar klockan 19:00 i Lindome. Det är inte att betrakta som riktiga sennenträffar utan mer som att några medlemmar vill träffas lite oftare. Här är inget organiserat utan man träffas och Tränar lydnad eller något annat. med andra ord är det inte alltid nåon av aktivitetsombuden på plats.

Känn er varmt välkomna!